Logo Parkhotel Kelmis Belgien

Word een toeristische SPACE DESIGNER
als huurder van het Park Hotel en de Park Villa
in de gemeente Kelmis, in de Duitstalige Gemeenschap

Het autonome gemeentebedrijf Galmei (AGR) in Kelmis wil het Park Hotel en de aangrenzende villa in de professionele handen van een huurder leggen.

Voel je je klaar om een klein, volledig ingericht, kwaliteitshotel met 12 tweepersoonskamers te beheren?

Heeft u vernieuwende ideeën voor het gebruik van de elegante Park Villa?

Grijp dan deze unieke kans!

Het hotel kan optimaal in de markt worden gezet voor seminaries of familiefeesten evenals voor zakenreizen.
Kelmis is het centrale vertrekpunt in de Euregio, halverwege tussen de steden Luik, Maastricht en Aken. 
Ontdek de Ardennen, de Hoge Venen, de Eifel, het Hervegebied, het Mergelland en vele andere bezienswaardigheden in de regio.

Om de dromen van uw gasten waar te maken, heeft u de beschikking over een in 2016 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd pand. Het hotel ligt direct naast het stadspark van Kelmis en geniet een ideale centrale ligging.

De 12 tweepersoonskamers, toegankelijk via een toegangscontrolesysteem zonder sleutel, zijn verdeeld over twee verdiepingen. Check-in/check-out zonder fysiek contact is mogelijk.
AGR Galmei heeft ook geïnvesteerd in een duurzaam energiebeleid met de installatie van een fotovoltaïsch systeem.

Het hotel heeft een nieuwe lift uit 2018. Het pand is verbonden met de historische Park Villa, dat in 1840 werd gebouwd als directiegebouw van het vroegere bedrijf Vieille-Montagne.
De villa biedt een groot potentieel als een toplocatie voor een restaurant, bar, kookschool, tentoonstellingsruimte, co-working space of voor kunst en cultuur. De vele kamers kunnen worden gebruikt als ontvangstruimten of andere doeleinden. Aangezien de villa gerenoveerd moet worden, biedt AGR Galmei een passende investeringssubsidie.

Het plein voor het hotel en de villa kan worden gebruikt als openbaar terras, zoals in de zomer van 2020 en dit jaar met een pop-up gastronomie het geval is.

De infrastructuur is geschikt voor wellness, gastronomie en fitness. Het hotel beschikt over een sauna. De regio heeft verschillende toprestaurants, evenals een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietsroutes en talrijke bezienswaardigheden.

Met het “Leitbild Tourismusentwicklung Ostbelgien 2025” van de Duitstalige Gemeenschap ondersteunt deze de toeristische en economische ontwikkeling van de regio.

Wat zijn de verwachtingen van AGR Galmei?

Een aanvraag met een concept voor beide eigendommen (hotel en villa).
Een totaalconcept voor beide eigendommen dat de AGR Galmei overtuigd. Het is ook mogelijk om aparte concepten voor het hotel en de villa in te dienen.

Wij verwachten een passende huurprijs, die voor het hotel gebaseerd is op de huurniveaus van vergelijkbare eigendommen, en voor de Park Villa op het gebruiksconcept.

Wat moet er in de aanvraag staan?

De aanvraagdocumenten moeten zodanig worden opgesteld dat een objectieve beoordeling van het concept en de rentabiliteit mogelijk is. In de documenten moet een duidelijke visie worden weergegeven en persoonlijke vaardigheden en beweegredenen gemotiveerd worden.

De volgende informatie is vereist

  • Zinvolle informatie over het concept voor beide eigendommen,,
    – bij voorkeur ook in de vorm van een visualisatie (Power Point presentatie of vergelijkbaar) voor de Park Villa,
  • een rentabiliteitsplan voor het voorgestelde huurbedrag,
    – een bedrijfsplan/een vereenvoudigd bedrijfsplan met een rentabiliteitsberekening voor drie jaar,
  • indien van toepassing, een financieringsconcept,
    – voornamelijk voor de inventaris van de Park Villa,
  • een beschrijving van uw kwalificaties of een bewijs van uw ervaring in uitvoering en exploitatie van vergelijkbare projecten.

Wat biedt AGR Galmei?

AGR Galmei is zich ervan bewust dat de dynamische groei van de hotelsector afgeremd werd door de coronaviruscrisis. Samen willen wij van de gelegenheid gebruik maken om ons na de inperking te herpositioneren en onze toeristische marketing te heroriënteren. Daarom steunt AGR Galmei het project en de noodzakelijke investeringen in de Park Villa, inclusief een passende subsidie voor de renovatiekosten en andere noodzakelijke investeringen.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de omvang van de noodzakelijke werkzaamheden in de Park Villa en eventuele verdere investeringen in het Park Hotel en de Park Villa. Het bedrag is ook afhankelijk van bepaalde toekenningsvoorwaarden, die tijdens de persoonlijke onderhandelingen nader worden bepaald.

Uiterste datum voor indiening

Gelieve uw schriftelijke sollicitatie vóór 15 oktober 2021 in te dienen.

Naar wie moet ik de aanvraag sturen?

Stuur uw sollicitatie per e-mail in PDF-formaat naar
agr.konzept@kelmis.be
Autonome gemeentebedrijf Galmei (AGR)
ter attentie van algemeen directeur Mirko Braem
Kirchstraße 31
B-4720 Kelmis

Andere nuttige documenten